Mason Jar kopen

Mason Jar kopen

De Mason Jar is de Amerikaanse equivalent van de Hollandsche weckpot en is anno nu kneiterhip. Schreef ik eerder al over Cuppow; een deksel waarmee je een Mason Jar in een handomdraai tot koffie/thee/limonade to go beker omtovert en over de Mason Jar drinkdispenser, er zijn nog triljoenmiljart andere leuke ideeën waar je een Mason Jar voor kunt gebruiken:

Van links naar rechts: DIY Kruidenrekje, Bestekhouder, Cocktails met vlaggetjes, Bellenblaas met oude sleutels, Mason Jar vazen verkrijgbaar via Etsy, ‘Centerpieces’ door Gingerleaf Floral, Kroonluchter met gekleurde Mason Jars, Foto lijstjes DIY, Vooraf gemixte cocktails op ijs via Pinterest, Kersenlimonade.

Mason Jar kopen?
Klein dingetje; de Mason Jar is in Nederland niet te koop. Althans, dat denk je. Want je kunt Mason Jars inderdaad niet bij de Blokker kopen, maar ze zijn wel degelijk te bestellen!

Amazon, de online van-alles-en-nog-wat-winkel, verkoopt ze per dozijn en verscheept ook naar ons kikkerlandje. Volgens de shop betaal je € 11,94 voor 12 stuks, maar hou er rekening mee dat er nog € 20,97 handeling- en verzendkosten bij komen. Tel daar nog eens € 6,25 belasting bij op en je komt in totaal op € 39,16 uit voor een dozijn Mason Jars. Let op: betalen kan alleen met een creditcard.

Je komt dus uit op € 3,25 per Mason Jar. Best pittig, maar hey, dan heb je wel een stevige Amerikaanse weckpot die je voor van alles en nog wat kunt gebruiken. Want de bovenstaande voorbeelden zijn slechts het tipje van de ijsberg. Je kunt namelijk zelfs pizza’s in je Mason Jars bakken. Daarbij, een mooi glas van (ik noem maar wat) de IKEA kost 2,49 en is niet zo multifunctioneel inzetbaar als de Mason Jar. Just sayin’..

Fan geworden? Je koopt de Mason Jar hier.